Šokolado pliusai ir minusai

sokoladasAr Jūs iš tikrųjų norite šokolado, kai siekiate šios tamsiai rudos ar beveik baltos plytelės?

Ar kada nors valgėte juodą šokoladą, kuriame buvo apie 70% kakavos? Ar pastebėjote, kad lyg ir kažko trūksta sėdint prieš televizorių? Šokoladas lyg ir nebe toks saldus, kaip vakarykštis „įprastas“ šokoladas? Jei neragavote tokio stipraus kakava šokolado, pabandykite. Nusipirkite ir paragaukite.

Peršasi išvada, kad kai Jūs norite šokolado, iš tiesų Jūs norite ne šokolado, bet – cukraus. Nes jeigu suvalgysite tikresnio, o ne saldesnio šokolado, efektas bus – kažko vis dar trūksta. Organizmas negavo pakankamai saldumynų, kurių tikėjosi. Organizmui šokoladas asocijuojasi su greita energijos porcija, kurią jis gauna iš cukraus, esančio šokolado sudėtyje.

Tad ar šokoladas kaltas dėl apvalesnių kūno formų ir kai kurių susirgimų? Gal ir šokoladas, bet ne dėl kakavos, esančios jo sudėtyje, bet dėl saldžiųjų jo ingredientų.

Keletas, įvairiais tyrimais atrastų, šokoladinių pliusų.

Šokoladas apsaugo nuo insulto

Keletas mažų šokolado plytelių kiekvieną dieną gali sumažinti insulto pavojų. Buvo atliktas tyrimas, 37.000 Švedijos vyrų, 45-79 metų, surašė savo mitybos produktus, vartotus 10 metų bėgyje. Tiems, kurie valgė daugiausia šokolado (62,9 gramus per savaitę, šiuo atveju), buvo 17 procentų mažiau tikėtina, kad juos ištiks insultas, negu tiems, kurie visiškai ignoravo šį skanėstą. “ – Svarbiausia žinia, kurią reikėtų įsisavinti, yra tai, kad šie tyrimai yra susiję su tamsaus šokolado suvartojimu,“ – sako Heather Calcote, registruota dietologė ir programa vadybininkė, „Corporate Wellness Solutions“. – Paprastai yra pažymėta ant pakuotės, kad šokolado sudėtyje yra 65-70% arba daugiau kakavos. Atkreipkite dėmesį, kad kai kurių, tamsaus šokolado rūšių sudėtyje yra pieno. Patikrinkite ingredientų sąrašą ir, arba vartokite kakavos miltelius, arba įdėmiai pasirinkite juodąjį šokoladą.“

Šokoladas mažina kraujospūdį

Kitas pasiteisinimas nusipirkti šokoladinį batonėlį – tie patys flavanoidai, mažinantys insulto riziką, sumažina kraujo spaudimą, – nors ir nedaug. Cochrane Collaboration atliko 20 skirtingų tyrimų apžvalgą, kurių metu buvo nustatyta, kad tie, kurie valgė nuo 3 iki 100 gramų juodojo šokolado ar kakavos miltelių per dieną, šiek tiek sumažino savo kraujospūdį, nuo 2 iki 3 mg Hg. Tad, jau nebe pirmą kartą ir šioje vietoje, tamsaus šokolado plytelė tapo teigiamu veikėju. “ – Smaguriauti tamsiu šokoladu, esančiu deserto dalimi, dažnai reiškia, kad jūs smaguriaujate jį kartu su sočiaisiais riebalais ir cukrumi,“ – sako dietologė. “ – Nors šie produktai ir neeliminuoja juodojo šokolado privalumų, jie neatneša jums jokios naudos.“

Rafinuotas baltasis cukrus gali sukelti energijos antplūdį, ir vaniliniai, vaisiniai ar šokoladiniai ledai gali sukelti „ledinę“ priklausomybę. Bet reikia suprasti ir atskirti, kas yra tikrieji – Jūsų sveikatos ar sveikos dietos, draugai ir priešai.

Susiję Įrašai

Verta žinoti
Taip Pat Skaitykite