Nesitikėk nei sušių, nei rolų ar įdomių salotų – japoniška dieta visiškai ne apie tai. Daržovės, mėsa, pieno produktai ir žuvis – iš Tokijo kilusi mitybos sistema žada lengvai susitvarkyti su aštuoniais kiogramais.
Iš tiesų kažko japoniško šioje dietoje nedaug – išskyrus būtinybę būti ištverminga ir kantria. Juk šios savybės japonams būdingos iš prigimties. Manoma, jog savo pavadinimą ši mitybos sistema gavo todėl, kad buvo sukurta vienoje iš Tokijo klinikų. Tačiau sveikų produktų kukliais kiekiais parinkimas – nacionalinė Japonijos kultūros dalis (mums ji, deja, visai nebūdinga).
Kas tai? Japoniškos dietos pagrindas – baltymai. Vištiena, jautiena, žuvis, kiaušiniai ir pieno produktai. Angliavandenių vartojama minimaliai (jie į organizmą gali patekti džiūvėsių ir įvairių leistinų daržovių pavidalu). Kaip ir riebalų (į juodąjį sąrašą nepateko tik alyvuogių aliejus). Už energijos palaikymą dietos metu atsako vaisiai ir daržovės, kava ir žalioji arbata.
Kava ar žalia arbata be priedų.
50 g sūrio, 3 nedidelės morkos su augaliniu aliejumi ir 1 virtas kiaušinis.
Būk atsargi
Nepaisant to, jog šioje dietoje yra visų pagrindinių maisto medžiagų, negali pavadinti jos subalansuota dėl griežtai apriboto kiekio bei sudėties. Todėl laikytis jos ilgiau nei 14 dienų nerekomenduojama. Jei dietos metu jauti kažkokių blogumų, skauda galvą ar būna silpna, vadinasi, ji tau netinka. Klausykis savo organizmo ir sek jo patarimais.