Japoniška dieta- 8kg be didelio vargo

japoniska dietaNesitikėk nei sušių, nei rolų ar įdomių salotų – japoniška dieta visiškai ne apie tai. Daržovės, mėsa, pieno produktai ir žuvis – iš Tokijo kilusi mitybos sistema žada lengvai susitvarkyti su aštuoniais kiogramais.

Iš tiesų kažko japoniško šioje dietoje nedaug – išskyrus būtinybę būti ištverminga ir kantria. Juk šios savybės japonams būdingos iš prigimties. Manoma, jog savo pavadinimą ši mitybos sistema gavo todėl, kad buvo sukurta vienoje iš Tokijo klinikų. Tačiau sveikų produktų kukliais kiekiais parinkimas – nacionalinė Japonijos kultūros dalis (mums ji, deja, visai nebūdinga).

Kas tai? Japoniškos dietos pagrindas – baltymai. Vištiena, jautiena, žuvis, kiaušiniai ir pieno produktai. Angliavandenių vartojama minimaliai (jie į organizmą gali patekti džiūvėsių ir įvairių leistinų daržovių pavidalu). Kaip ir riebalų (į juodąjį sąrašą nepateko tik alyvuogių aliejus). Už energijos palaikymą dietos metu atsako vaisiai ir daržovės, kava ir žalioji arbata.

Japoniškos dietos principai
* Organizmas parengiamas likus kelioms dienoms iki dietos pradžios: reikia atsisakyti saldumynų, alkoholio, gazuotų gėrimų ir greito maisto.
* Maitinamasi tris kartus per dieną, o ne penkis-šešis kaip daugumoje dietų. Jokių užkandžių!
* Ką gerti japonų dietoje labai svarbu. Minimalus mineralinio vandens kiekis per dieną – pusantro litro.
* Dietos metu reikia atsisakyti cukraus ir druskos.
* Jei nori sėkmingo rezultato, dietos reikia laikytis griežtai. Tokie pasiteisinimai kaip „nuo vieno gabalėlio nieko nenutiks“ ar „šiandien išeiginė“ – neveikia.
* Gali atsisiųsti specialią programėlę „Japanese Diet“ (anglų kalba). Ji padės sekti meniu, išsirinkti reikiamus produktus ir atsakys į kylančius klausimus.
Meniu pavyzdys
Pusryčiai (pasirinktinai):
Ruginės duonos gabalėlis.
Nedidelė šviežia morka su vienos citrinos sultimis.

Kava ar žalia arbata be priedų.

Pietūs (pasirinktinai):
2 virti kiaušiniai, virtas kopūstas su augaliniu aliejumi ir stiklinė pomidorų sulčių.
200 g virtos ar keptos žuvies su virtu kopūstu ir augaliniu aliejumi.
Ant augalinio aliejaus kepti baklažanai ar aguročiai – jų gali valgyti kiek nori.
500 g nesūdytos virtos vištienos su šviežių kopūstų bei morkų salotomis (pagardintomis augaliniu aliejumi).
200 g nesūdytos virtos jautienos.

50 g sūrio, 3 nedidelės morkos su augaliniu aliejumi ir 1 virtas kiaušinis.

Vakarienė (pasirinktinai):
200 g virtos ar keptos žuvies (jei tądien nevalgei jos pietums).
100 g nesūdytos virtos jautienos ir kefyro stiklinė.
200 g nesūdytos virtos jautienos, žalias kopūstas su augaliniu aliejumi ir 2 virti kiaušiniai.
200 g bet kokių vaisių. Nedidelė šviežia morka ir 2 virti kiaušiniai.

Būk atsargi

Nepaisant to, jog šioje dietoje yra visų pagrindinių maisto medžiagų, negali pavadinti jos subalansuota dėl griežtai apriboto kiekio bei sudėties. Todėl laikytis jos ilgiau nei 14 dienų nerekomenduojama. Jei dietos metu jauti kažkokių blogumų, skauda galvą ar būna silpna, vadinasi, ji tau netinka. Klausykis savo organizmo ir sek jo patarimais.

Susiję Įrašai

Dietos
Taip Pat Skaitykite