Japoniška dieta

Kuo ji ypatinga? Dietos sudarytojai tikina, kad sulieknėjimo efektas laikosi iki dvejų metų.

japoniška dietaBe to, internete labiausiai paplitę du japoniškos dietos variantai: pirmoji (manoma, kad ji autentiškiausia) yra minima knygoje „Japonės nesensta ir nestorėja”, kurioje aprašomas mitybos sistemos pagrindas – žuvis, ryžiai ir jūros dumbliai, o antroji lenkia pirmąją populiarumu. Laikantis antrojo japoniškos dietos varianto, būtina nenukrypti nuo kurso, tuomet per 14 dienų galima numesti apie 7 kilogramus antsvorio. Ko ir kiek valgyti? Ko atsisakyti?

  • Laikytis dietos teks griežtai. Jos metu – jokio alkoholio, cukraus, druskos, bulvių ir miltinių patiekalų.
  • Valgykite lazdelėmis – taip suvalgysite mažiau.
  • Svarbiausia – nieko nekeisti ir nefantazuoti, o laikytis griežtai nustatytų normų – tą dieną valgyti tai, kas nurodyta.
  • Gerkite daug vandens – ne mažiau kaip 1,5 l per dieną. Taip pat vartokite vitaminus, nes japoniškos dietos valgiaraštyje jų nėra užtektinai.
  • Galbūt kažkam pasirodys, kad itin daug reikia gerti kavos. Čia specialistų nuomonės išsiskiria ir vieni sako, kad reikia gerti kavą, o kiti – mikroelementais ir antioksidantais praturtintą žaliąją arbatą.
  • Manoma, kad klasikinis japono meniu – 300 g ryžių, 250 g daržovių, 60 g ankštinių daržovių ir 120 g žuvies per dieną.
* Ypatumai.  Šios dietos nepatartina laikytis toms, kurių aukštas kraujo spaudimas (dėl kavos), kurios serga cukriniu diabetu, inkstų bei skrandžio ir virškinamojo trakto ligomis, taip pat nėščioms ir maitinančioms moterims.
Taigi – japoniška dieta ir jos preliminarus meniu. Kaip pastebėsite, po savaitės, t. y. nuo 8 dienos, dieta eina atgal, maitinatės atvirkštine tvarka: 8 diena kaip 6, 9 – kaip 5, 10 – kaip 4 ir t.t. Paskutinę dietos dieną – „laisvas meniu”.

1 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos be cukraus.

Pietūs: salotos iš virtų kopūstų su alyvuogių aliejumi; 2 kietai virti kiaušiniai; 1 stiklinė pomidorų sulčių be druskos.

Vakarienė: 200-250 g žuvies (geriausia paruoštos ant garų, o jei kepate, tai neprisvylančioje keptuvėje).

2 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos; 1 ruginės arba sėlenų duonos džiūvėsėlis.

Pietūs: 200-250 g bet kokios žuvies; salotos iš šviežių daržovių ir kopūstų su lašeliu augalinio aliejaus.

Vakarienė: 100 g virtos jautienos; 1 stiklinė kefyro.

3 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos; 1 ruginės arba sėlenų duonos džiūvėsėlis.

Pietūs: 1 didelė cukinija, pakepinta skiltelėmis nedideliame aliejaus kiekyje.

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; 200 g virtos jautienos; salotos iš šviežių kopūstų su lašeliu augalinio aliejaus.

4 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos.

Pietūs: 1 žalias kiaušinis; 3 didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi; 15 g kieto sūrio (bet kokio).

Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, vynuoges ir mangus).

5 DIENA

Pusryčiai: salotos iš žalių morkų su citrinos sultimis.

Pietūs: 200-250 g bet kokios žuvies; 1 stiklinė pomidorų sulčių. Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, vynuoges ir mangus).

6 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos.

Pietūs: 0,5 nedidelės virtos vištos (be riebalų ir odos); salotos iš šviežių kopūstų arba morkų.

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; salotos iš žalių morkų su augaliniu aliejumi.

7 DIENA

Pusryčiai: žalioji arba žolelių arbata be cukraus.

Pietūs: 200 g virtos jautienos; šiek tiek vaisių (išskyrus bananus, vunuoges ir mangus).

Vakarienė: bet kuris iš ligšiolinių vakarienės variantų (išskyrus 3 dienos).

8 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos.

Pietūs: 0,5 nedidelės virtos vištos (be riebalų ir odos); salotos iš šviežių kopūstų arba morkų.

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; salotos iš žalių morkų su augaliniu aliejumi.

9 DIENA 

Pusryčiai: salotos iš žalių morkų su citrinos sultimis.

Pietūs: 200-250 g bet kokios žuvies; 1 stiklinė pomidorų sulčių.

Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, vynuoges ir mangus).

10 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos.

Pietūs: 1 žalias kiaušinis; 3 didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi; 15 g kieto sūrio (bet kokio).

Vakarienė: vaisiai (išskyrus bananus, vynuoges ir mangus).

11 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos; 1 ruginės arba sėlenų duonos džiūvėsėlis.

Pietūs: 1 didelė cukinija, pakepinta skiltelėmis nedideliame aliejaus kiekyje.

Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai; 200 g virtos jautienos; salotos iš šviežių kopūstų su lašeliu augalinio aliejaus.

12 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos; 1 ruginės arba sėlenų duonos džiūvėsėlis.

Pietūs: 200-250 g bet kokios žuvies; salotos iš šviežių daržovių ir kopūstų su lašeliu augalinio aliejaus.

Vakarienė: 100 g virtos jautienos; 1 stiklinė kefyro.

13 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos be cukraus.

Pietūs: salotos iš virtų kopūstų su alyvuogių aliejumi; 2 kietai virti kiaušiniai; 1 stiklinė pomidorų sulčių be druskos.

Vakarienė: 200-250 g žuvies (geriausia paruoštos ant garų, o jei kepate, tai neprisvylančioje keptuvėje).

14 DIENA

Pusryčiai: puodelis kavos.

Pietūs: virta žuvis; salotos iš šviežių kopūstų su augaliniu aliejumi.

Vakarienė: 200 g virtos jautienos, 1 stiklinė kefyro.

Susiję Įrašai

Dietos
Taip Pat Skaitykite